6th Grade 1-4 Units Exam Questions

6th Grade 1-4 Units Exam Questions

1. A: What do you do after school?

B: I ……………… after school.

a)  take a nap    b) do homework    c) run errands    d)  take care of the pad

2. Alisha ……………. her grandmother every saturday.

a) is visiting    b) are visiting    c) visits    d) visit

3.  What time is it?

a) It is quarter past nine.  b) It is quarter to ten.   c) It is quarter past ten.  d)  It is ten to nine.

4. What time is it?

a) It is half past twelwe.   b) It is eleven to half.   c) It is thirty to eleven.   d) It is half past eleven.

5. A: Do you take folk dance courses after school?

B: ……………………………..

a) Yes, I do.    b) No, I don’t   c) I am taking piano courses.   d) I don’t take any courses.

6. I. Wake up

II. Go to school

III. Have breakfast

IV. Do homeworks

Which one of the following orders is correct?

a) I, II, III, IV    b) I, IV, III, II  c)  I, III, II, IV   d) II, I, IV, III

7. What is the name of the food in the picture?

a) Eggs   b) Olives   c)  Blueberry    d)  Cheese

8. A: What do you like at breakfast?

B:  I like ………………at breakfast.

a) Jam   b) Muffin  c)  Butter    d)  Honey

9. …………………… you like hot dog?

a) can   b)  might    c) would   d)  may

10. ………………… I have a glass of lemonade?

a) can   b)  does    c) would   d)  were

11. Which one of the followings has a negative meaning?

a) Love   b) Hate    c) Like    d) Prefer

 12. There are …………… eggs.

a) Any  b) A lot of   c) Some   d) No

13. What ……………. these people ………………….. right now?

a) is / doing   b) do / do   c) are / doing   d) does / do

14. Do you want to ………… an apartment in Ankara?

a) Make    b)  Learn    c)  Prefer    d) Rent

15:  A: ……………………………………….?

B: I am going to school. Would you like to come with me?

a) When do you go to school?  b) Where are you going?   c) Are you going to cinema?   d)  Why are you going to school?

 16. The dog is ……………than the cat.

a) Bigger    b) More big    c) Big     d) Smaller

17. ……………….. city in Turkey is İstanbul.

a) The most crowded   b) More crowded    c) Crowdest      d) Crowder

18. Ali …………….. with his family in Trabzon.

a) Like      b) Love      c) Prefer      d) Live

19.  A: …………………………………?

B: I am doing my homework now.

a) Why are you doing your homework?    b) How are you doing your homework?  c) What are you doing now?

d) Is he doing homework?

20. What is the weather like today?

a) It is sunny.    b) It is rainy    c) It is cloudy.     d) It is windy.

21. ……………… season is summer. …………………. season is winter.

a) The hottest / The coldest  b) The most hot / The coldest   c) Hottest / The most cold    d) The most hot / The most cold

22. If it ……… spring, it ………… a lot in Rize.

a) was / rain     b) is / is raining     c)  is / rains    d)  is / will rain

23. Which season is the coldest?

a) Autumn  b) Winter   c) Spring    d) Summer

24 . He feels ………… because he couldn’t pass the exam.

a) Happy   b) Fabulous   c) Sleepy   d) Upset

 25. How does she feel?

a) Scared   b) Sleepy   c) Happy   d)  Upset

Answer Key:

  1. A
  2. C
  3. B
  4. D
  5. A
  6. C
  7. B
  8. D
  9. C
  10. A
  11. B
  12. C
  13. C
  14. D
  15. B
  16. A
  17. A
  18. D
  19. C
  20. B
  21. A
  22. C
  23. B
  24. D
  25. A

Önceki

Writing A Company Report

Sonraki

5th – 6th Grade Replacement Test English Free PDF Download

Bir cevap yazın

Email adresiniz paylaşılmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlidir.

Email aboneliği

Esakademi.com'dan iyi ve güzel haberler almak için listeye mailinizi ekleyin