Duyuru: Öğrencilerimiz için ders yazacak Almanca öğretmeni arıyoruz. Almanca öğretmeni olmak ister misiniz?Başvur
esakademi logosu

Şimdiki zamanda ayrılabilen fiiller

ÜNİTE 5 Şimdiki zamanda ayrılabilen fiiller Ayrılabilen fiil nedir? Almancada iki parçadan oluşan bir fiil grubu vardır. Bu fiiller bir ön ek(prefix) ve bir mastar fiilden oluşur. z.B.: auf + stehen → aufstehen “kalkmak” İngilizce ile karşılaştırmak Almancadaki ayrılabilen fiiller İngilizcedeki phrasal verbs diye tanımlanan, bir mastar fiil artı bir edat veya bir zarf birleşiminden oluşan fiil grubuna benzer: “to get up”, “to get on” usw. Önemli ayrılabilen fiiller Ayrılabilen fiillere Almancada oldukça sık rastlarız. İşte en önemlilerinden bazıları: abfahren                                                ayrılmak abholen                                                 gidip almak abwaschen                                            bulaşıkları yıkamak anfangen                                               başlamak ankommen                                           varmak anrufen                                                  aramak aufhören                                               durmak aufräumen                                            ortalığı toplamak/temizlemek aufstehen                                              kalkmak…

Premium İçerik

Bu yazı Premium üyelerimiz içindir. Tüm içeriği görmek için Premium üye olmalısınız. Premium üye olarak dersleri reklamsız, görüntüleyin. Hepsini PDF indir. Yazıların tamamını okuyun. Yazılar oluşturun. Sorularınıza hızlı cevaplar alın.

Zaten üye iseniz buradan giriş yapabilirsiniz

Bochum Üniversitesi'nde Germanistik okudu. Anadolu Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü Almanca öğretmenliği mezunu. Çeşitli kurumlarda, Lise ve dengi okullarda Almanca derslerine girmektedir.

Yorumunuzu ekleyin