Duyuru: Öğrencilerimiz için ders yazacak Almanca öğretmeni arıyoruz. Almanca öğretmeni olmak ister misiniz?Başvur
esakademi logosu

Emir kipi (Imperativ)

Ünite 6 Emir kipi(Imperativ) Emir kipi nedir? Emir kipi insanlara bir şey yaptırmak için verilen talimat ve yönergelerdir. Türkçede emir kipi Türkçede emir kipi fiilin kökü kullanılarak kurulur gitmek → eve git!, açmak → kitaplarınızı açın!, kapamak → pencereyi kapatın! Almancada dört farklı biçim vardır Almancada emir kipi biraz karmaşıktır. Bir kişiye mi yoksa birden fazla kişiye mi hitap ettiğinize bağlı olarak farklı biçimler vardır. Almancada ayrıca emir kipinin resmi ve resmi olmayan biçimi vardır. Emir kipi – Genel bakış işte emir kipinin farklı biçimlerine genel bakış   tekil   çoğul     du Sie ihr Sie kommen Komm. Kommen…

Premium İçerik

Bu yazı Premium üyelerimiz içindir. Tüm içeriği görmek için Premium üye olmalısınız. Premium üye olarak dersleri reklamsız, görüntüleyin. Hepsini PDF indir. Yazıların tamamını okuyun. Yazılar oluşturun. Sorularınıza hızlı cevaplar alın.

Zaten üye iseniz buradan giriş yapabilirsiniz

Bochum Üniversitesi'nde Germanistik okudu. Anadolu Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü Almanca öğretmenliği mezunu. Çeşitli kurumlarda, Lise ve dengi okullarda Almanca derslerine girmektedir.

2 yorum

Seyit Baysoy - 1 Nisan 2023

iyi günler ders almak istiyorum
nasıl iletişime gececez

Ahmet Bergmann - 1 Nisan 2023

Merhaba,
aşağıdaki sayfayı kullanabilirsiniz
https://esakademi.com/iletisim/

Yorumunuzu ekleyin