Duyuru: Öğrencilerimiz için ders yazacak Almanca öğretmeni arıyoruz. Almanca öğretmeni olmak ister misiniz?Başvur
esakademi logosu

Almanca bağlaçlar ve örnek cümleler

Almanca bağlaçlar ve örnek cümleler Bağlaçlar Bu bölümde iki cümleyi birleştirmeyi öğreneceğiz. Deutsch Türkisch Sie ist nett und sie sieht gut aus. Ich werde dich anrufen oder ich werde dir schreiben. Ich weiß, dass sie mich mag. O hoş ve kibar görünüyor. Seni ararım veya sana yazarım. Biliyorum ki o benden hoşlanıyor.veyaOnun benden hoşlandığını biliyorum. Kurallar Bağlaçları iki gruba ayırmalıyız: Ana cümle bağlaçları Yan cümle bağlaçları Ana cümle bağlaçları Ana cümle bağlaçları iki “Bağımsız” cümleyi bağlar.Bu her iki cümle diğer cümle olmadan da tek başına bulunabilir ve anlamında bir daralma olmaz, her şeye rağmen bir yargı bildirir. örnek: Ich lernte für…

Premium İçerik

Bu yazı Premium üyelerimiz içindir. Tüm içeriği görmek için Premium üye olmalısınız. Premium üye olarak dersleri reklamsız, görüntüleyin. Hepsini PDF indir. Yazıların tamamını okuyun. Yazılar oluşturun. Sorularınıza hızlı cevaplar alın.

Zaten üye iseniz buradan giriş yapabilirsiniz

Bochum Üniversitesi'nde Germanistik okudu. Anadolu Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü Almanca öğretmenliği mezunu. Çeşitli kurumlarda, Lise ve dengi okullarda Almanca derslerine girmektedir.

Yorumunuzu ekleyin