Duyuru: Öğrencilerimiz için ders yazacak Almanca öğretmeni arıyoruz. Almanca öğretmeni olmak ister misiniz?Başvur
esakademi logosu

Düzensiz fiiller: haben ve sein

Ünite 4 Düzensiz fiiller: haben ve sein Bir önceki dersimizde yani ünite 3’te bahsetmiştim. Düzensiz fiillerin en önemli özelliği köklerinde sesli harf değişikiği olmasıdır. Kökteki bu değişiklik fiil şimdiki zamanda du, er/sie/es zamirlerine göre çekimlendiğinde ortaya çıkar. “haben” ve “sein” fiileri de düzensizdir. Hatta sein Almancadaki en düzensiz fiildir. Çekimlendiğinde her şahsa göre farklı ekler alır. Bunun yanında bu iki fiil nerelerde kullanılır onu da öğrenmek gerekir. haben fiili nerelerde kullanılır Bu fiil ile biz sahiplik bildiririz. Neye sahibiz veya değiliz. Neyimiz var neyimiz yok bu fiil ile belirtiyoruz. Öğrencilerimin en çok yaptığı hatalardan biri kural genellemesi yaparak bütün fiilleri…

Premium İçerik

Bu yazı Premium üyelerimiz içindir. Tüm içeriği görmek için Premium üye olmalısınız. Premium üye olarak dersleri reklamsız, görüntüleyin. Hepsini PDF indir. Yazıların tamamını okuyun. Yazılar oluşturun. Sorularınıza hızlı cevaplar alın.

Zaten üye iseniz buradan giriş yapabilirsiniz

Bochum Üniversitesi'nde Germanistik okudu. Anadolu Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü Almanca öğretmenliği mezunu. Çeşitli kurumlarda, Lise ve dengi okullarda Almanca derslerine girmektedir.

Yorumunuzu ekleyin