Duyuru: Öğrencilerimiz için ders yazacak Almanca öğretmeni arıyoruz. Almanca öğretmeni olmak ister misiniz?Başvur
esakademi logosu

almanca haftanın günleri nedir

Almanca haftanın günleri kelime bilgisi Haftanın Günleri Telaffuz Tercüme Sonntag ZOĞN-tağg Pazar Montag MOHN-tahg Pazartesi Dienstag DİİN-stahg Salı Mittwoch MITT-wokh Çarşamba Donnerstag DONN-nehs-tahg Perşembe Freitag FRAY-tahg Cuma Sonnabend veya Samstag ZONN-ah-bend veya ZAMM-stahg Cumartesi Ich gehe am Sonntag um 10 Uhr zur Kirche. (Pazar günü öğleden önce saat 10’da kiliseye giderim.) Am Montag beginnt die Arbeit wieder. (Pazartesi günü yeniden iş başlıyor.) Am Dienstag wird es kalt. (Perşembe günü hava soğuk olacak.) Wo wirst Du am Freitag sein? (Cuma günü nerede olacaksın?) Haftsasonunda hangi günler vardır? A) Freitag und Samstag B) Sonntag und Montag C) Montag und Mittwoch D) Samstag…

Premium İçerik

Bu yazı Premium üyelerimiz içindir. Tüm içeriği görmek için Premium üye olmalısınız. Premium üye olarak dersleri reklamsız, görüntüleyin. Hepsini PDF indir. Yazıların tamamını okuyun. Yazılar oluşturun. Sorularınıza hızlı cevaplar alın.

Zaten üye iseniz buradan giriş yapabilirsiniz

1 yorum

Thomas Borghoff - 4 Mart 2020

Almancada her günün bir anlamı var, mesela Dienstag, dienen fiilinden gelir ve ibadet günü demektir. Mittwoch ise mitt(orta) ve Woch(hafta) kelimelerinin birleşiminden oluşur ve hafta ortası anlamına gelir.

Yorumunuzu ekleyin