Duyuru: Öğrencilerimiz için ders yazacak Almanca öğretmeni arıyoruz. Almanca öğretmeni olmak ister misiniz?Başvur
esakademi logosu

03/ Giriş Seviye Almanca Dersleri: İsimler ve Halleri

İsimlerin ilk harfi her zaman büyük yazılır. Bütün isimlerin cinsiyetlerine göre bir artikeli(tanımlık) vardır. Kadınlar her zaman “die”, erkekler her zaman “der”  ve nötr isimler her zaman “das” olur. İsimlerin artikelini bilmek için kesin bir yöntem bulunmaz. Bu yüzden her ismi artikeli ile birlikte öğrenmeliyiz. Artikel von Nomen -ant, -ast, -ich, -ig, -ismus, -ling, -or ve -us ile biten isimler gibi erkek kişiler ve hayvanlar, mevsimler, aylar, günler “der” olur. a, -anz, -ei, -enz, -heit, -ie, -ik, -in, -keit, -schaft, -sion, -sis, -tät, -tion, -ung ve -ur ile biten isimler gibi kadın kişiler ve hayvanlar, almanca nehirler ve sayılar “die”…

Premium İçerik

Bu yazı Premium üyelerimiz içindir. Tüm içeriği görmek için Premium üye olmalısınız. Premium üye olarak dersleri reklamsız, görüntüleyin. Hepsini PDF indir. Yazıların tamamını okuyun. Yazılar oluşturun. Sorularınıza hızlı cevaplar alın.

Zaten üye iseniz buradan giriş yapabilirsiniz

Bochum Üniversitesi'nde Germanistik okudu. Anadolu Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü Almanca öğretmenliği mezunu. Çeşitli kurumlarda, Lise ve dengi okullarda Almanca derslerine girmektedir.

Yorumunuzu ekleyin