Duyuru: Öğrencilerimiz için ders yazacak Almanca öğretmeni arıyoruz. Almanca öğretmeni olmak ister misiniz?Başvur
esakademi logosu

Almancada çok sık kullanılan edatlar

in Dışardan içeriye doğru yönelmeyi belirtir. Farklı durumlarda “wo” ve “wohin” sorularına cevap verir. “Das” artikeli ile beraber akkusativ(wohin) formda “ins” şeklini alır. “der” ve “das” artikeli ile beraber dativ(wo) formda “im” şeklini alır. z.B.: Heute Abend gehen wir ins Kino.(Bu akşam sinemaya gidiyoruz) das Kino: -wohin? -ins Kino Ahmet ist jetzt im Kino.(Ahmet şimdi sinemada.) das Kino: –wo? — im Kino. Um wieviel Uhr sind wir in İstanbul? (Saat kaçta İstanbul’dayız.) –wo? –in İstanbul Was kostet eine Stange Zigaretten in Frankfurt? (Bir karton sigara Frankfurt’ta kaç para?) –wo? –in Frankfurt “in” edatının kullanıldığı diğer yerler » in edatı yönelme…

Premium İçerik

Bu yazı Premium üyelerimiz içindir. Tüm içeriği görmek için Premium üye olmalısınız. Premium üye olarak dersleri reklamsız, görüntüleyin. Hepsini PDF indir. Yazıların tamamını okuyun. Yazılar oluşturun. Sorularınıza hızlı cevaplar alın.

Zaten üye iseniz buradan giriş yapabilirsiniz

Bochum Üniversitesi'nde Germanistik okudu. Anadolu Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü Almanca öğretmenliği mezunu. Çeşitli kurumlarda, Lise ve dengi okullarda Almanca derslerine girmektedir.

Yorumunuzu ekleyin